Uneori și salvatorii au nevoie de eroi

Cand toti stau in linia intai si protocoalele medicale sunt desfasurate impecabil, Doamna aia in gri mai lasa coasa jos. Si castigam!

Mihai Daniel Moldoveanu, EROU și voluntar SABIF ne povesteste o intamplare traita chiar de el:

„Eram in zona hotelului Marriot si imi intra cazul de mai jos.
Surprinzator, direct cu SCR.
Imi pun de pe drum manusile si vesta si ma indrept catre intrare.
In holul restaurantului,era intins pe jos un barbat la vreo 50 de ani,iar de jur imprejur oameni care pareau ca stiu ce fac.
Apoi am aflat: ne aflam la un botez. Majoritatea invitatilor erau medici. Victima insasi era medic.
Intre timp, se opreste si un B de la SABIf, cu Marius, care mergea initial catre alt caz.
Ne-am coordonat excelent impreuna: linie,balon,compresii,electrozi,analiza,un soc livrat. A iesit din stop dupa vreo 5 minute.
A fost initial fibrilatie ventriculara. Apoi, s-a vazut pe monitor si infarctul inferior.
A aparut si un UTIM (SMURD) pe care i-am ajutat la prelata si brancard, victima fiind transportată la spital, stabila.
A venit si Dan, am mai stat putin de vorba, apoi fiecare si-a vazut de drum.
Stop resuscitat. Incă unul!

Uneori și salvatorii au nevoie de eroi

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.